Elérhetőségek

Szombathelyi DOBÓ SE

9700 Szombathely,
Markusovszky u.6.

Mobil: 0620 4859944
martius@upcmail.hu


Németh Pál, a példakép

Németh Pál 1937. június 20-án született Szentkirályon. A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, később útépítő technikumot végzett Székesfehérváron. A Dózsában röplabdázott, a Haladásban kosárlabdázott egy időben, mindkét sportágban NB I-es játékos volt. 1956-ban külföldre távozott, Angliában, a Manchester csapatában kosárlabdázott, egészen 1958 februárjáig, ekkor amnesztiával hazatért. Jelentkezett a Képzőművészeti Főiskolára, de politikai okokból nem vették fel. Elkeseredésében 18 évig nem vett ecsetet a kezébe. 1976-tól újra festett, közel 50 önálló kiállítása volt.

24 évesen kezdett foglalkozni a kalapácsvetéssel, rengeteg munkával felküzdötte magát a hazai élmezőnybe. 1974-től a Haladás atléta edzője, 1977-től főállásban. 1993-ban néhány tanítványával kivált a Haladásból, a SZAC'93, majd 1996 óta a Szombathelyi Dobó SE edzője volt. Tanítványai világ- és Európa-bajnoki címeket és érmeket nyertek a korcsoportos és felnőtt versenyeken. Öt olimpián vett részt tanítványaival. Mesteredző,1993-ban megkapta a sportban elérhető legmagasabb kitüntetést, a Kemény Ferenc-díjat. Többször volt az év atléta edzője Magyarországon, 1998-ban pedig az Év Edzője lett.

Németh Pál már a jövőt, a következő olimpiai ciklust tervezte, amikor váratlanul 2009. január 9-én elhunyt. Távozásával nem csak a szombathelyi, hanem az egyetemes magyar és nemzetközi sportéletet érte pótolhatatlan veszteség. Szombathely városa 2009 nyarán posztumusz díszpolgári címmel ismerte el utánozhatatlan életművét.

Példaértékű, sokrétű munkáját két fia László és Zsolt edzőként viszik tovább.


Bemutatkozás

Bemutatkozás

KÖSZÖNET MINDENKINEK!
ORSZÁGOS DÖNTŐBEN A NÉMETH PÁL DOBÓAKADÉMIA 

A május 9-10-iki , azaz hétvégi csapatbajnokságon a Németh Pál Dobóakadémia csapata kvalifikálta magát az országos döntőbe.Rajtunk kívül - önállóan , egyedül induló egyesületként - ez csak az FTC csapatának sikerült.Nálunk egyedül a Continent Company versenyzője, Bácskay Zsófi- igaz ő nagyon hatékonyan - egészítette ki a DOBÓ SE-t.Büszke vagyok minden versenyzőnkre. Ahogyan a fiúk a 4 x 100 méteres váltót futották, ahogyan Pars Krisztián 3 számban is elindult, ahogyan Gyurátz Réka junior csúcsot dobott, ahogyan Bácskay Zsófi remekelt, ahogyan Halász Bence gyűjtötte a pontokat, az rendkívül figyelemre méltó. Minden versenyzőnk - a most fel nem soroltak is - 100 %-osan odatette magát. Köszönet az edzőknek a jó csapatösszeállításért, és minden DOBÓ SE-s fiatalnak a rendezésben nyújtott segítségért, valamint a versenybíróinknak a szakszerű munkáért.
A hétvégén- mint mindig - megint JÓ VOLT DOBÓ SE- SNEK LENNI!!!

ELINDULT A KERESSÜK A JÖVŐ BAJNOKAIT versenysorozat!

Az 1.forduló eredményei a"Jegyzőkönyvek " címszó alatt megtalálható.

 

RÉKA VILÁGBAJNOK, HELGA EZÜSTÉRMES, BENCE PONTSZERZŐ!

Szenzációsan szerepeltek az ifjúsági atlétikai világbajnokságon dobóink. Németh László és Németh Zsolt tanítványai egy arany, egy ezüstéremmel és két döntős hellyel zártak Donyeckben.

Szombaton a lányok kalapácsvető döntőjében GYURÁTZ RÉKA világcsúcstartóhoz méltó versenyzéssel 73,20 méterrel világbajnok lett. Őt csak VÖLGYI HELGA tudta megközelíteni,aki 71,95 métert dobott. Lányaink elbírták az esélyesség terhét, ami az ő korukban óriási fegyvertény. Ha így folytatják,akkor még sok örömet szereznek a sportbarátoknak. Ugyanitt a mindössze 16 éves HALÁSZ BENCE kalapácsvetésben 7., míg diszkoszvetésbena 8. helyet szerezte meg. Miután ez volt első világversenye, nem tévedünk nagyot, ha azt írjuk, hogy fogjuk őt még a dobogón állni. Bence közben már  az EYOF színhelyén , a hollandiai Utrechtben van,ahol mindkét számban indul, míg a lányok e héten az olaszországi Rietiben, a junior EB-n is megmérettetik magukat.

 

 

 

ÚJABB VILÁGCSÚCS!!!

LÁNYAINK VERHETETLENEK!

Folytatódik a világcsúcs-párbaj Gyurátz Réka és Völgyi Helga között. Két szupertehetségünk ezúttal  az ob-n csapott össze. A világszínvonalú női ifjúsági kalapácsvető versenyen, Zalaegerszegen, a harmadik sorozatban Réka 76,04 méteres dobásával  két és fél méterrel (!!!) megjavított a Helga által tartott, eddigi világ legjobbját (73,62 m).Gyurátz Réka már a második kísérletével új rekordot állított fel/ 73,91 m – és a verseny utolsó sorozatában Völgyi Helga is az eddigi legjobbja felett 74,38 métert dobott:

Mindkettőjüknek és edzőiknek, Németh Lászlónak és Németh Zsoltnak szívből gratulálunk!

 

 

VILÁGCSÚCS A SAVARIA KUPÁN, KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNYEK  A SU-DI-KA KUPÁN

 

Június 12-én két verseny is volt a SUgár úti Atlétikai Centrumban. Ifjúsági korú lányaink megint parádéztak. A két hete világcsúcsot javító Gyurátz Rékától Völgyi Helga elhódította  a rekordot.  17 éves tehetségünk – 3 kilogrammos szerrel – Réka májusban elért 73.44 méteres rekordját javította meg. Az új csúcs -kérdés meddig? -73,64 méter. Nagy reménnyekkel várhatjuk tehát anyári világversenyeket.

   A nemzetközi Savaria Kupát követő DOBÓ SE versenyen is kiváló teljesítményeknek örülhettünk. A részletes eredmények a JEGYZŐKÖNYVEK menüpont alatt megtekinthetők

 

 

Pars Krisztián 78 méter felett!

Nyolcan dobtak Eb vagy VB -szintet.

Május 15-én indult a SU-DI-KA kupa versenysorozta első fordulója. Számos kiemelkedő eredmény született. Olimpiai bajnokunk Pars Krisztián kiváló 78,44 méteres eredménnyel győzött. A fiataloknál nyolv szintteljesítés is történt, közülük hatan a DOBÓ SE versenyzői.A kupa részletes erdményei  Jegyzőkönyvek címszó alatt találhatók meg.

 

Vezető edzőnk a MASZ alelnöke!

 

 A MASZ május 4 -iki 2013. évi rendes és tisztújító közgyűlésén egyesületünk vezető edzőjét Németh Zsoltot nagy többséggel választották meg a küldöttek a szövetség szakmai alelnökének. Az elnök Gyulai Miklós maradt, míg a másik alelnök, az egykori kiváló távolugró, Szalma László lett. Németh Zsolt megbizatásán felül az Európai Atlétikai Szövetség döntése értelmében a 2012-es év Európai edzője címet is elnyerte. Tisztségéhez és kitüntetéséhez ezúton is gratulálunkl és további fényes sikereket kívánunk!

 

 

IN MEMORIAM VARGYAS CSABA 

1942 - 2013


Gyászol a vasi sportvilág. Életének 71. évében váratlanul elhunyt Dr.Vargyas Csaba, a Vas Megyei Atlétikai Szövetség elnöke.

A szikrázó áprilisi reggelen villámcsapásként érkezett a megrendítő hír.Tudtuk, hogy a szívével évek óta gondok vannak, hogy túl van már egy súlyos stroke-on. Időnként - hol letörten, hol önironikusan - panaszkodott ugyan, de dolgozott töretlenül. Álmodott, tervezett,kilincselt, intézkedett, harcolt és soha nem Önmagáért. Mindig második családjáért, a vasi atlétákért, akikről mindent tudott, a legkisebbektől az olimpiai bajnokig. Álmaiból így lett rekortánpálya a Sugár úton, így fejlődött a dobók otthona.  Ha megvalósult egy terv, akkor sem dőlt hátra, már új kihívásokat keresett.

Csabához bárki bármikor fordulhatott, még keresni sem kellett, mert rendszeresen ott volt a pályákon. Az egykori remek sprinter, a magánéletben sikeres agrármérnök mindenhol a tökéletesre törekedett. Rangos szakmai és sport kitüntetések egész sora igazolta kiemelkedő munkáját. Ám neki az igazi elismerés az volt, ha látta, hogy munkája eredményként az atléták tisztességes körülmények között végezhetik dolgukat imádott sportágában.

Szívvel, ésszel, tisztességgel élt és alkotott. A több, mint két évtizednyi  elnöksége sok mindenre megtanított bennünket. Leginkább arra, hogy, ha vannak álmaink, ha van bátorságunk, ha vállaljuk a kemény munkát, akkor ledőlnek a falak  és megvalósíthatjuk céljainkat. Ragaszkodott az igazsághoz, megvette a képmutatást.
Mindemellett ez a nagyszerű sportember nem maradt meg szakbarbárnak. Imádta a verseket, szeretett olvasni, baráti társaságban jó humorával is kitűnt.

Drága Csaba!
Csendes a futókör és dobóketrec, dolgoznak a gyerekek, de szédelgünk elvesztésedtől. Már most hiányzol a pálya széléről, nem halljuk vicces megjegyzéseidet. Azt mondják nincs pótolhatatlan ember, de csak azok, akik nem ismertek Téged! Neked, amibe csak belevágtál mindig, minden SZÍVÜGY volt. Lám, most éppen a szíved vitt el az égi rekortánra. Ott találkozol a régi Haladás  - atlétákkal, Németh Pali bácsival, s tudom, hogy onnan is figyelsz ránk.
Ígérem, emlékedet soha nem felejtve - sportpályán és azon kívül is - megőrizzük és mindent köszönünk...

Horváth Vilmos
 

 

REMEKELTEK A LÁNYOK A SOROZATZÁRÓN!

Téli dobó versenysorozatunk utolsó állomásán az ifjúsági leányok mezőnyében szenzációs eredmények születtek. Még  soha , sehol nem fordult elő  a világon, hogy egy versenyen hárman is 70 méter felett dobtak 3 kg-os kalapáccsal. Völgyi Helga 2 centivel maradt el saját országos csúcsától, Gyurátz Rékának pedig 22 cm hiányzott az új rekordhoz. Bácskay Zsófia életében első alkalommal dobta túl a 70 métert!

Mindhármuknak gratulálunk!

A verseny eredményei a JEGYZŐKÖNYVEK cím alatt megtekintő.

 

 

 

Országos rekord  és 41 egyéni csúcs!

Remek eredmények a téli dobósorozat 5.fordulójában

 

Örvendetes, hogy ismét megdőlt az ifjúsági leány magyar rekord kalapácsvetésben! Ezúttal Völgyi Helga döntötte meg 72,39 méteres teljesítménnynel  Gyurátz Réka február 16-án elért csúcsát. Réka pedig ismét 71 m felett dobott.

Kiemelkedik még Halász Bence 75,94-méteres új egyéni csúcsa, majdnem négy méter javított eddigi legjobbján.
Pars Krisztián élete második legjobb eredményét ( 29,76 m) érte el nehéz-kalapáccsal. Ő most csak a nehezebb szerrel állt dobóköreb.

A "sárdagasztásból" a fiatalok is kivették részüket. A felkészülési időszak közepén 41 egyéni csúcs született.

( Részletes eredmények a JEGYZŐKÖNYVEK fül alatt)

 

Németh Zsolt vezetőedző

 

 

Pars Krisztián téli EK -győztes ,

Németh Kristóf 10. Völgyi Helga 7. helyzett

A spanyolországi Castellonban rendezett március 16-17-iki téli Európa Kupán Pars Krisztián esélyeshez méltóan megnyerte a viadalt. A nyári világbajnokságra készülő Európa- és olimpiai bajnokunk 77,24 méterrel nyerte meg a versenyt. Ugyanitt Német Kristóf a 10.helyet szerezte meg. A nők U-23-as versenyében a 18 éves Völgyi Helga jó versenyzéssel ,60,30 méteres dobással a dícséretes 7.helyen végzett.Gratulálunk Németh Zsolt és Németh László tanítványainak.

FÉRFI TÉLI EK eredmények:

 

1

   

Pars Krisztián

HUNGARY

 

73.51

74.50

76.80

X

75.62

77.24

 

2

   

Pavel Krivitskij

BELARUS

 

71.40

X

71.98

73.94

71.50

75.89

3

   

Pawel Fajdek

POLAND

 

75.52

72.75

X

X

X

74.82

4

   

Markus Esser

GERMANY

   

72.70

74.71

71.81

72.60

73.02

5

   

Jurij Sajunov

BELARUS

 

X

71.28

X

72.43

74.38

74.37

6

   

Nicola Vizzoni

ITALY

 

72.74

71.83

72.38

X

71.17

71.09

7

   

Mattias Jons

SWEDEN

 

72.28

X

72.22

X

X

X

8

   

J. Cienfuegos

SPAIN

 

69.46

70.83

67.99

68.39

68.35

69.39

9

   

D. Lukyanov

RUSSIA

 

70.39

X

70.27

X

X

70.71

10

   

Németh Kristóf

HUNGARY

 

69.00

69.41

69.58

69.65

68.55

69.48

11

   

L. Povegliano

ITALY

 

69.53

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAROLT A DOBÓ SE!

A Gyulai István és Zsivótzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért  kuratóriuma hangulatos báli este keretében adta át az Év atlétái díjakat Budapesten. A gála jó alaphangulatot adott a szép számban megjelent atlétacsalád további közös óráihoz. A díjazott versenyzők és edzők a jelenlevők elismerő tapsától kísérve vehették át  díjaikat Gyulai Miklóstól, a MASZ elnökétől.

Egyesületünk szinte tarolt a díjátadó gálán, hiszen 5 dobónk és két edzőnk nyerte el kategóriájában a megtisztelő címeket.

Valamennyiüknek szívből gratulál a DOBÓ SE elnöksége!

 

2012-ben az Év atlétája, a Zsivótzky Gyula - díj kitüntetettje:
Pars Krisztián  /  Dobó SE - edzője: Németh Zsolt
 

2012-ben az Év edzője, a Koltai Jenő - díj kitüntetettje:     
Németh Zsolt


Az Év nevelőedzője:
Németh László

2012-ben az az Év U23 atlétanője:
Ozorai Jenny  /  Dobó SE - edzője:  Németh Zsolt, Dan Lange


2012-ben az Év ifjúsági atlétanője:
Gyurátz Réka  /  Dobó SE  - edzője: Németh László, Németh Zsolt

2012-ben korosztályos világranglista vezetők:
Serdülők:  Halász Bence  /  Dobó SE  -  edzője:  Németh László, Németh Zsolt
Ifjúságiak:  Völgyi Helga  /  Dobó SE  -  edzője:  Németh László, Németh Zsolt

 

 

 

 

PARS KRISZTIÁN OLIMPIAI BAJNOK!

Alig egy hónappal az EB után Krisztián a csúcsok csúcsára ért. Németh Zsolt tanítványa magabiztos versenyzéssel leiskolázta a londoni olimpia kalapácsvető mezőnyét, megvalósítva valamennyiünk álmát!  Krisztián győzelmét ünnepelve magyar zászlóval és Németh Pali bácsi fotójával futotta tiszteletkörét. Augusztus 5-én egy negyven éves álom vált valóra!


KÖSZÖNJÜK KRISZTIÁN,KÖSZÖNJÜK ZSOLT,KÖSZÖNJÜK PALI BÁCSI!

 

A VERSENYEK VERSENYE ( forrás: nso.hu)

 

1. SOROZAT

Nyolcadikként dob majd Krisztián, a cseh Lukás Melich állt dobókörbe elsőként, 76.73-mal nyitott, a fehérorosz Valerij Szvjatoha 73.13-ra volt képes.

Kozmus idei legjobbjával, 78.97-tel az élre állt, de nem sokáig volt ott, mert közvetlenül utána Pars Krisztián 79.14-gyel megelőzte. A női 100 m eredményhirdetése miatt Murofusinak várnia kellett néhány percet, talán ez zavarta meg és lett érvénytelen a dobása (ami amúgy 80 méter alatti volt).

Utolsóként a lengyel Szymon Ziólkowski is bemutatkozott, az első sorozatot követően Pars vezet.

2. SOROZAT 

Az első hat dobóból négy javított, Kozmus viszont belevágta a hálóba a szert. Ez alapvetően egyáltalán nem rossz hír, de emiatt Parsnak kényszerűségből várakoznia kell, ami nem túl szerencsés. A kalapács a hálón lóg, és nem történik semmi, az illetékesek nem állnak a helyzet magaslatán... Létra híján végül lebontják a hálót, így oldják meg a rendkívül bonyolult szituációt.

Pars végre odaállhatott a körbe, de 78.33 méterrel nem tudott javítani. Murofusi második kísérlete már érvényes, de a japán 78.16-tal maradt Krisztián mögött, aki a második kört is az élen zárta.

3 SOROZAT

Megvan a négy kieső: az amerikai Kibwe Johnson, a fehérorosz Valerij Szvjatoha, a brit Alexander Smith és a tádzsik Dilsod Nazarov nem folytathatja.

Kozmus ismét érvénytelent dob, Pars viszont 80.59-cel javít! Ez utóbbi kijelentés Murofusira is igaz, de 78.71-gyel (aminél idén még nem dobott nagyobbat) csak a harmadik helyen áll.

4. SOROZAT

Nyolcan folytatják tehát, a nyolcadik helyen továbbjutó olasz Nicola Vizzoni kezdi a további sorozatokat, és a legjobban álló Pars dob majd mindig utolsóként.

Murofusi alig jutott 78 méter fölé, Kozmus pedig ismét a hálóba talált. Pars sem tud javítani, 79.70-et dob negyedjére, de két sorozattal a vége előtt továbbra is vezet.

5. SOROZAT

A cseh Lukás Melich bemutatta az eddigi legkisebb érvényes dobást, 18.90 méterre repült kezéből a kalapács. Murofusi most sem tudott ránk ijeszteni, a 37 éves japán – akinek magyar vér is csörgedezik ereiben – 77.12-t ért el. Kozmus 79.36-cal javítani tudott, de már csak egy lehetősége van, hogy megelőzze Pars Krisztiánt, aki 79.28-at dobott ötödjére.

6. SOROZAT

Az ukrán Olekszij Szokirszkij dobása után az érem már biztos. Murofusié után az ezüst is. Jön Kozmus, de csak 78.59-re képes, így Pars Krisztián olimpiai aranyérmes! Utolsóként még dob egy 78.88-at, de ez már nem oszt, nem szoroz.

 

 

Pars Krisztián kifut edzőjéhez, Németh Zsolthoz, majd előkerül utóbbi édesapjának, a 2009-ben elhunyt Németh Pálnak a fényképe, aki szintén rengeteget tett a friss bajnok sikeréért. Ha nem lennének amúgy is elég meghatók ezek a pillanatok...

Az ezüstérem Kozmusnak jutott, Murofusié a bronz, a dobogóra tehát a legutóbbi három olimpia (Athén, Peking, London) aranyérmese állhat. Pars Krisztián a magyar kalapácsvetés ötödik olimpiai bajnoki címét szerezte meg.

 

 
 

  

 

 OLIMPIA 2012

 FÉRFI KALAPÁCSVETÉS, DÖNTŐ

 

1.

2. 

3.

4.

5.

6.

  1. PARS KRISZTIÁN

79.14

78.33

80.59

79.70

79.28

78.88

  2. Primoz Kozmus (szlovén)

78.97

X

X

X

79.36

78.59

  3. Murofusi Kodzsi (japán)

X

78.16

78.71

78.09

77.12

76.47

  4. Olekszij Szokirszkij (ukrán)

76.51

78.25

X

X

X

76.99

  5. Kiril Ikonnyikov (orosz)

77.86

X

77.81

74.60

X

77.46

  6. Lukás Melich (cseh)

76.73

75.67

77.17

76.28

18.90

X

  7. Szymon Ziólkowski (lengyel)

75.69

74.95

76.30

76.88

77.10

75.86

  8. Nicola Vizzoni (olasz)

75.75

75.84

75.41

76.07

75.79

X

  9. Kibwe Johnson (amerikai)

73.31

74.95

X

 

 

 

10. Dilsod Nazarov (tádzsik)

70.00

70.88

73.80

 

 

 

11. Valerij Szvjatoha (fehérorosz)

73.13

72.78

72.42

 

 

 

12. Alexander Smith (brit)

69.74

72.87

71.47

 

 

 

 
 

 

 

 

Krisztián Európa - bajnok!

 

Pars Krisztián esélyeshez méltón magabiztos versenyzéssel nyerte meg a helsinki EB kalapácsvető számát. Ezzel ő lett Gécsek Tibor 1998-as győzelme után klubunk 2. Európa-bajnoka. Versenyzőnk gőzerővel készül a londoni játékokra. Másik atlétánk, Németh Kristós – csalódást keltően –csak a 16. helyen végzett.  Az alábbiakban a Krisztián győzelméről szóló masz.hu beszámolót olvashatják.

 

Pars Krisztián egy pillanatnyi kétséget nem adott a felől, hogy az Európa bajnoki címet csak Ő nyerheti. Az első sorozattól kezdve vezető világklasszis szombathelyi dobó 79,72 méteres  eredménnyel biztosan szerezte meg az aranyérmet.

Kiváló sorozatát nagy elismeréssel fogadta a hűvös időben is kitartó hozzáértő közönség. Kiemelkedő teljesítményét megerősíti, hogy minden dobásával győzött volna! Nagy előnye ellenére a minél jobb eredményért kiváló küzdőképességről tett tanúbizonyságot a Dobó SE versenyzője.

Pars Krisztián: „-. Örülök az első felnőtt Európa bajnoki címemnek, hiszen ez nem minden nap jön össze az embernek és az első helyet jó eredménnyel értem el. Voltak nekem ebben már rossz élményeim, de most végre sikerült egy olyan felnőtt érmet szereznem, amire büszke leszek – mert a jelenlegi állapotomban jól versenyeztem a kiváló hangulatot teremtő közönség előtt.

A sorozatokban küzdöttem a még jobb eredményért. Edzésből vagyok itt, nem frissültem még fel és nem volt olyan tökéletes a mozgásom, mint ahogy optimális lenne. A frissesség hiányzik még.

Szerettem volna elérni a 80 métert, de kicsit éreztem a jobb vádlimat, ami némileg akadályozott a mozgásban.  Főleg az indulásnál van javítani való. Nehéz úgy versenyezni, hogy minden dobásommal nyerhettem volna.

Hiányzott néhány dobó az élmezőnyből, aki meg tudott volna szorongatni. Más akkor a verseny, ha szoros, akkor az ember kihozza magából a maximumot. Úgy 80-90 százalékra tudtam ma pörögni, ami a 81 méterhez nem elég, ahhoz 100 százalékot kell nyújtani.

A végeredmény:

 

 

 

       

 

 

 

1

 

PARS Krisztián

 HUN

 

79.72

 

 

2

 

Alekszej ZAGORNYIJ 

 RUS

 

77.40

 

 

3

 

Szymon ZIÓLKOWSKI  

 POL

 

76.67

 

 

4

 

Valerij SZVJATOHA

 BLR

 

75.83

 

 

5

 

Nicola VIZZONI 

 ITA

 

75.13

 

 

6

 

Mattias JONS 

 SWE

 

74.56

 

 

7

 

Markus ESSER 

 GER

 

74.49

 

 

8

 

Jérôme BORTOLUZZI 

 FRA

 

74.49

 

 

9

 

Pavel KRIVITSZKIJ 

 BLR

 

73.67

 

 

10

 

Olli-Pekka KARJALAINEN 

 FIN

 

73.48

 

 

11

 

Marcel LOMNICKÝ 

 SVK

 

73.41

 

 

 

 

Oleksij SZOKIRSZKIJ

 UKR

 

NM

 

 

 

 

 

 

 

 

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

 és a Szombathelyi Dobó SE

 

tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a

 

IV. NÉMETH PÁL EMLÉKNAPRA

.

Időpont:        2011. július 4. szerda

 

Helyszín:       Szombathely, Sugár úti Atlétikai Centrum

 

Program:       14:30   Utánpótlás kalapácsvető verseny

 

16:00   Vegyes-páros kalapácsvető verseny

Németh Pál emléknapok mindenkori fő versenyszáma

 

17:15   Főhajtás az Aréna Savariában

Koszorúzás Németh Pál emléktáblájánál

Beszédet mondanak:         

Kovács Ferenc, Vas Megyei Közgyűlés elnöke

Lazáry Viktor, Szombathely MJV alpolgármestere

 

17:30   „A kalapácsvetés története” című kiállítás

A kiállítást megnyitja:       

Horváth Vilmos, a Szombathelyi Dobó SE és a

Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

elnöke

 

18:00   Kötetlen beszélgetés, emlékezés, estebéd, gulyás-party

 

18:00   Diszkoszvető verseny

 

19:00   Diszkoszvető verseny

 

 

 

KÖZTÜNK VAGY!

MA LENNE 75 ÉVES NÉMETH PÁL

 

Kedves Pali!

Milyen szép, nagy ünnep lenne a mai! Összegyűlnénk mindannyian: családod, barátaid, tisztelőid, versenyzőid. Te szerényen csak annyit mondanál: Gyerekek nem kell a felhajtás, a kor nem érdem, hanem állapot!  

S, ha- szinte, mint mindig - igazad is lenne - azért valahol, ott legbelül szíved megtelne melegséggel, érezvén, hogy mennyien szeretnek – tisztelnek.

Sajnos az élet rossz rendező! Két és fél éve (Uramisten, mintha tegnap lett volna!) azon a szikrázó, ám kutyahideg január napon elhagytál Bennünket. Nekünk meg maradt a döbbenet és bánat...  

Illetve és szerencsére nem csak az, hanem annál sokkal több és értékesebb! Példamutató életpályád, az általad közvetített értékek, követendő igazságérzeted, elvtelen megalkuvást nem tűrő szemléleted.

Ma, a 75-iken érdemes eltűnődnünk, vajon meg tudunk-e felelni szigorú, ám igazságos zsinórmértékednek. Reménykedem, hogy igen.

Kedves Pali!
A fiúk- Laci és Zsolti - a Te alázatoddal dolgoznak, egyre és egyre sikeresebben. A DOBÓ SE-család szorosan összetart: elnökségi tag, versenyző előtt ott lebeg példád, hogy a dolgokat csak jól és tisztességgel érdemes csinálni. Készülünk a világversenyekre (Pali,megint mindenhol ott leszünk!), Krisztián meg - Neked is - Londonból akar szép,fényes érmet hozni. Nincs nap, hogy ne jutnál eszünkbe egy-egy edzés, megbeszélés, vagy valamilyen történés kapcsán. Mondhatnám - mióta itt hagytál bennünket – afféle Őrangyalunk vagy ott fenn a Mennyben! Neked van ma születésed napja, ilyenkor ajándék is dukálna, de most mi kérünk megint:  Kérünk- Ott az Úr közelében- vigyázz és gondolj ránk szeretettel,ahogyan mi is ezen a bús- szomorú-szép évfordulón.

Horváth Vilmos

 

2012.június 20.

 

EGYÉNI CSÚCSOK ÉS MAGYAR REKORD A SUDIKA KUPA  2.VERSENYÉN!

A június 6-iki SUDIKA Kupa 2. versenyén több kitűnő eredmény is született. Ezek közül is kiemekedik Halász Bence teljesítménye, aki 4 kg-os szerrel, tovább javította saját súlylökő csúcsát. Az új rekord: 20,31 méter. A londoni olimpiára készülő indiai súlylökő, Om Prakash Singh ismát 20 méter fölé került. A DOBÓ SE  kalapácsvetői közül Gergelics Cintia  63,54 méterrel, míg Gyurátz Réka 3 kg-os szerrel 70,58 méterrel egyéni csúcsot javított. ( A teljes eredménysor a "Jegyzőkönyvek "menüpontban tekinthető meg.)

 

 

INDIAI FELNŐTT ÉS MAGYAR U -16-OS CSÚCS SÚLYLÖKÉSBEN 

AZ ELSŐ SUDIKA KUPÁN !

 Május 12-én szombaton, első ízben, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg egyesületünk a SUDIKA Kupát. A két versenyből - kalapácsvetés,diszkoszvetés,súlylökés versenyszámokkból - álló kupaviadal első állomásán számos jó eredmény született.            Ezek közük is kiemelkedik két súlylökő eredmény. A Szombathelyen edzőtáborozó, indiai súlylökő Om Prakash Singh 20,69 méterrel új indiai nemzeti rekordot állított fel. A 15 éves Halász Bence (DOBÓ SE) pedig  saját korábbi korosztályos rekordját  több, mint egy méterrel (!) megjavítva 20,15 méterrel győzött.

( A teljes eredménylista a "Jegyzőkönyvek" menüpont alatt tekinthető meg.)

 

 

Atlétika: negyedik lett a Dobó SE az országos pontversenyben

 

( forrás: www.vasnepe.hu, Horváth Erika)

 

A legfőképpen a kalapácsvetésre építő Dobó SE negyedik lett 2011-ben az atlétikai szakosztályok országos pontversenyében. Németh Zsolt vezetőedző szerint tanítványaik szinte erőn felül teljesítettek.

 

- Jó évet zártunk, maradéktalanul elégedettek lehetünk a versenyzőinkkel - szögezte le Németh Zsolt vezetőedző a Dobó SE 2011. évi szereplésével kapcsolatban. - Páratlan év lévén minden korosztálynak volt valamilyen világversenye; az alapcélt, hogy mindegyiken legyen indulónk, sikerült teljesíteni, az eredmények pedig minden várakozásunkat felülmúltak. Mind a tíz kijutott versenyzőnk jobb helyezést ért el, mint az addigi eredményeket rangsorba állító rajtlistás helyezése alapján várható volt tőle. Ez a bravúr kategóriába sorolható. Ha a vb-ket, Eb-ket nézzük, hat nyolcas döntős helyezésünk volt (a csapat Eb-t és a téli Ek-t is tekintve kilenc) - ebből egy vb-(ezüst)érem, Pars Krisztiáné. Krisztián ugyan csak hét centivel maradt le az aranyról, de nem nagyon lehet hiányérzetünk. A felkészüléséből az ujjsérülése miatt sok dobás kimaradt, abban a helyzetben 81 méterre volt képes.

Németh Zsolt szerint nemcsak az eredmények miatt lehetnek elégedettek.

- 2009-ben, apu (Németh Pál mesteredző, a szerk.) halála után nem volt könnyű felvenni a kesztyűt, volt, hogy nyolcan voltak csak edzésen. 2011-ben viszont már csurig volt a pálya, 59 versenyzőnk szerepel ranglistán, ebből rendszeresen 40-en járnak edzésre. A toborzást a bátyám, edzőkollégám, Németh László vállalta magára; Szombathelyen a többi sportág korábban lehalássza az ügyesebb gyerekeket, de máshol is lehet ilyenekre akadni - a legjobb versenyzőink vidékiek. Ha valamelyikünk lemerül , Lacival egymást lökjük előre. Jó választás volt Kiss Szilárd is az edzői team-be, így ismét előtérbe kerülhetett a sokoldalú képzés a kiegészítő<

Szombathelyi DOBÓ SE - Magyar